Verdieping

Niveau 3

 

 

De lessen Bijzondere Thema's staan open voor alle afgestudeerde KOB-therapeuten.

 

Elk jaar organiseert de VKOH een lesdag waarbij telkens een actueel thema wordt geselecteerd.

 

De lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden, maar het is ook mogelijk dat er een mini-cyclus wordt aangeboden waarvoor men zich als geheel dient in te schrijven.


Hypermobiliteit

Het vernieuwde diagnosekader van Hypermobility Spectrum Disorder / Hypermobility Ehlers Danlos Syndrome

enerzijds bekeken vanuit het wetenschappelijk kader

anderzijds de therapie van de kritische ontwikkelingsbegeleiding

Zaterdag 23 maart staat in teken van hypermobilteit. De dag wordt opgesplist in een deel voor pediatrische kinesitherapeuten en een deel dat enkel toegankelijk voor KOB-therapeuten.

 

In het eerste deel komt pediatrische kinesitherapeut Fabienne Dujardin meer uitleg geven over het vernieuwde diagnosekader van 'Hypermobility Spectrum Disorder / Hypermobility Ehlers Danlos Syndrome'

 

In het tweede deel dat alleen toegankelijk is voor KOB-therapeuten komt Tine Steel ons uitleggen hoe we in de praktijk deze doelgroep optimaal kunnen begeleiden met met de technieken vanuit de KOB-therapie.

Ben je een (pediatrische) kinesitherapeut en wil je graag meer weten of inschrijven voor de lesdag rond hypermobiliteit? Druk dan op onderstaande knop.

Ben je KOB-therapeut en wil je graag meer weten of inschrijven voor de lesdag rond hypermobiliteit? Druk dan op onderstaande knop.